EvenimentUltima oră

SURSE: Activitatea de transport persoane, SISTATĂ în toate carierele CE Oltenia!

În urma controalelor dispuse de către Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, și efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj, a fost sistată activitatea de transport persoane în toate carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia.

Potrivit unor surse, măsura a fost instituită începând cu data de 23 ianuarie a.c., până la punerea în conformitate cu cerințele de securitate, conform pericolelor identificate și a riscurilor evaluate de inspectorii de muncă.

În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat mai multe controale în carierele CE Oltenia, după accidentul de la exploatarea Jilț Sud, în urma căruia trei persoane au decedat și alte zece au fost rănite.

Inspectorii ITM Gorj au mers, luni, în cariera Jilț Nord, după ce minerii au refuzat să se urce în mijloacele de transport. Conform acelorași surse, au fost identificate două mașini folosite pentru transportul minerilor care erau neconforme cu cerințele de securitate, adică nu aveau centuri de siguranță, iar anvelopele acestora erau uzate și crăpate, le lipseau trusele de prim ajutor și nu avea căi de evacuare urgentă.

Sursele citate susțin că documentul privind sistarea activității de transport persoane în cariere a fost transmis conducerii CE Oltenia, dar și Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru.

Comisia de cercetare a evenimentului și inspectorii din cadrul ITM Gorj  monotorizează în continuare măsurile dispuse precum și respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *