Ultima oră

Tabără ARC, la Săcelu

50 de copii aromâni din Albania participă în perioada 3-10 iulie la Tabăra ARC desfășurată la Centrul de Agrement Săcelu, urmând să ajungă în Gorj alte patru serii de participanți din diaspora..

Peste 5.000 de copii din diaspora vor lua parte, din 3 iulie, la cele șase Tabere ARC 2023, a anunţat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Taberele ARC au menirea să faciliteze interacţiunea şi dialogul între tinerii din comunităţile istorice şi tinerii din diaspora, prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare, deosebit de importantă în promovarea imaginii României, şi prin ateliere de aprofundare a cunoştinţelor de cultură, istorie, geografie şi arte. Seara trecută, directorul DJTS Gorj, Tiberiu Horațiu Gorun, a participat la o video conferință cu reprezentanții ministerului pe marginea acestui subiect. De asemenea, la Săcelu și-au făcut apariția prefectul de Gorj, Iulian Popescu și vicepreședintele CJ Gorj, Gheorghe Nichifor. Horațiu Gorun s-a declarat încântat că județul nostru se numără printre cele 13 din țară care participă la acest eveniment.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *