Sport

Tânăr din Târgu Jiu, campion mondial la Special Olympics World Games

Sergiu Stamatoiu, în vârstă de 31 de ani, din Târgu Jiu, a reușit să câștige medalia de aur la Jocurile Mondiale pentru persoanele cu dizabilități „Special Olympics World Games“ de la Berlin. Sergiu Stamatoiu a urcat marți, 20 iunie, pe primul loc la proba de atletism de 800 de metri.

Letiția Stroia, antrenor și profesor de educație fizică și sport, a precizat că Sergiu a făcut o cursă foarte bună. „Opt sportivi au participat la finala de 800 de metri. Sergiu a început antrenamentele de curând și a reușit să ajungă la această performanță. Are calități foarte bune“, a declarat profesoara.

Patru tineri cu dizabilități din municipiul Târgu Jiu participă la competiția sportivă internațională. Toți s-au calificat și în finala probei de aruncare a suliței. Este vorba de Sergiu Stamatoiu, beneficiar al Centrului „Christian“, Andrei Ardereanu, Gabriela Mertescu și Ana Maria Chițoran, ultimii trei fiind elevi la Centrul de Educație Incluzivă din Târgu Jiu. Aceștia sunt coordonați de către Letiția Stroia.

La „Special Olympics World Games“ de la Berlin participă 7.000 de sportivi sin 190 de țări, aceștia concurând la 26 de sporturi.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *