MondenSport

Tânără din Cocoreni, aduce acasă două medalii de aur de la Campionatele Europene de Canotaj

Echipajele României au cucerit șapte medalii de aur și una de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj pentru tineret (Under 23), găzduite de Krefeld (Germania).

Elena-Diana Sută, originară din satul Cocoreni, comună Bâlteni, face parte din echipajele care au câștigat medalii de aur:
Aur la patru rame cu cârmaci feminin: Ana-Maria Matran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Sută şi Rucsandra Ioana Bucşa.
Aur la 8+1 feminin: Estera-Costina-Beatrice Vilceanu, Andreea Petras, Elena Silvia Mocanu, Georgelia Stoica, Ana-Maria Matran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Sută și Rucsanda-Ioana Bucşa.

Elena Diana are 20 de ani, este studentă al Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și a început canotajul la vârsta de 12 ani la Orșova unde a fost legitimată la clubul CSS Orșova. În momentul de față face parte din lotul olimpic de tineret și este legitimată la Clubul Dinamo București.

Din anul 2020 reprezintă România la fiecare campionat european și mondial. În palmaresul Dianei se regăsesc următoarele performante: un loc 4 și 5 la campionatele mondiale și 5 medalii de aur la campionatele europene.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *