Dezvăluiri

Tânăra din Scoarța acuzată că a înșelat un italian, condamnată la închisoare cu executare! Sechestru pe întreaga avere și daune materiale record!

Decizie drastică a magistraților Tribunalului Gorj, în cazul tinerei gorjence Simona Daniela Filip, fostă Mărgăian, acuzată de un italian septuagenar că l-ar fi înșelat cu aproape un milion de euro, sub promisiunea că se va căsători cu acesta, că vor întemeia o familie și vor face copii. Tânăra din Scoarța a fost condamnată, luni, de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de 5 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și spălarea banilor. Judecătorii au decis ca tânăra să-i plătească italianului 675.923 euro, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale și 10.000 de euro, pentru daunele morale suferite. Mai mult, instanța a menținut măsura sechestrului asupra bunurilor dobândite de aceasta, până la achitarea sumelor către bătrânul italian.

 

4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave (50 de acte materiale) și 3 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în formă continuată (3 acte materiale). Așa sună sentința Tribunalului Gorj pentru Simona Filip, după doi ani și jumătate de judecată.

Judecătorii au contopit cele două pedepse în cea mai grea dintre acestea, cea de 4 ani, la care au adăugat un spor de un an, astfel pedeapsa rezultantă este de 5 ani de închisoare în regim de detenție! Decizia este una extrem de drastică, în contextul în care, același complet de judecată, a decis, în aceeași zi, condamnarea unui individ la 10 ani de închisoare pentru omor. Mai exact, un bărbat din Bengești Ciocadia și-a bătut verișorul, l-a încălecat și l-a dat cu capul de beton. După două zile, victima a decedat, iar medicii legiști au concluzionat că: ”moartea victimei a fost violentă, cauzată de hemoragia meningo-cerebrală, urmarea unui traumatism cranio-cerebral cu fractură craniană”.

Revenind la cazul Simonei Filip, completul de judecată a admis acţiunea civilă formulată de Thiela Francesco Maria Alberto și a dispus obligarea tinerei gorjence la plata sumei de 675.923 euro, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale și a sumei de 10.000 euro, cu titlu de despăgubiri pentru daunele morale suferite de septuagenarul italian.

Mai mult, judecătorii au menținut măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor femeii. Este vorba despre o clădire cu pereţi din cărămidă arsă piatră naturală și două terenuri, situate în comuna Scoarţa, un apartament situat în Bucureşti, un apartament situat în Năvodari, str. Mamaia Nord, un teren tot la Năvodari, asupra unui apartament cumpărat pe numele mamei sale, în Complexul Cosmopolis, jud. Ilfov și a unui autoturism marca Mercedes Benz S-350. Decizia Tribunalului Gorj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 În actul de inculpare…

 … procurorii au descris cu lux de amănunte cum a convins femeia italianul să-i trimită bani: „Folosindu-se de sentimentele de dragoste şi pasiune dezvoltate de partea civilă, cetăţeanul italian T.F.A, în vârstă de 71 de ani la debutul relaţiei, pe baza unor promisiuni ferme şi repetate de stabilire a unor relaţii permanente, specifice vieţii de cuplu, de întemeiere a unei familii, naştere a unor copii şi realizare a unor oportunităţi de afaceri, respectiv deschiderea unui salon de coafură mai întâi în Dubai şi, apoi, în Bucureşti, în mod repetat, prin comunicare nemijlocită şi prin mesaje online în reţeaua WhatsApp”.

În urmă cu aproape șase ani, când au început verificările și anchetele, tânăra din Scoarța a negat orice înșelăciune. A spus că italianul a înțeles greșit și că toți banii i-a dat din proprie inițiativă. „Faptul că o persoana a înţeles altceva decât trebuia să înţeleagă nu este vina mea, tot ce mi-a dat a fost din proprie iniţiativă, iar concluzia pe care o trag singură este că doreşte să pozeze în victimă, şi că nu suportă să mă vadă fericită alături de bărbatul cu care m-am căsătorit”, a spus în presa locală tânăra din Scoarța.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *