Stil de viață

Țelina îmblânzește durerile reumatice

Cataplasmele sunt metode seculare de tratament cu plante. Aceste remedii se prepară cu uşuriţă în casă și, de câte ori ne sâcâie un tip de durere, cataplasmele ne ușurează suferința. La schimbările bruște de temperatură, durerile reumatice sunt mai frecvente.

În acest caz, medicina tradiţională recomandă un remediu miraculos pentru efectele sale antiinflamatorii-cataplasmele cu ţelină. Pentru prepararea unei cataplasme de acest fel, opărim frunze de ţelină cu apă clocotită, le lăsăm să se mai răcească, încât să nu ne ardem pielea, apoi le aplicăm pe zona dureroasă. Deasupra cataplasmei trebuie să aplicăm o bucată de celofan şi un prosop de bumbac, pentru a menţine căldura.

Cataplasma se menţine pe locul dureros timp de două ore

Cataplasmele cu țelină se mențin pe locul dureros două ore, iar efectul nu se lasă aşteptat.

„ Bolnavii de reumatism sau de gută trebuie să foloseacă ţelina în mod frecvent în alimentaţie, în diferite preparate culinare: în salate (asezonate cu ulei şi cu suc de lămâie), în supe sau în tocăniţe”, recomandă Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în studiul ”Cum îmblânzim durerile reumatice”.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *