Ultima oră

Temperaturile se vor apropia de pragul caniculei, potrivit ANM


Ploile din ultima vreme au facut prăpăd în mai multe judeţe din ţară, dar meteorologii spun că vremea este într-un proces de schimbare.
În ţară, cantităţile mari de apă căzute în timp scurt au inundat curţile oamenilor şi mai mulţi copaci au fost rupţi de vântul puternic, iar unul dintre ei a căzut lângă un loc de joacă.
În mai multe localităţi din judeţul Satu Matu, unde meteorologii au emis un cod portocaliu de furtună, autorităţile au transmis şi un mesaj de avertizare prin Sistemul Ro-Alert.
Astăzi ar trebui să scăpăm de furtunile acestea violente, de ploi, pentru ca în weekend să fim pregătiți pentru temperaturi caniculare.
„Vom vorbi din ce în ce mai puțin de instabilitate atmosferică. Se va manifesta după-amiază, și astăzi și mâine, însă pe arii restrânse, în mod deosebit în zonele montane, pentru că vremea se va încălzi sau va continua să se încălzească treptat.
Astfel, temperaturile maxime vor atinge valori de 30 de grade Celsius astăzi, în partea de sud a teritoriului. Apoi acestea se vor înmulți mâine și poimâine și vor depăși 30 de grade, se vor apropia de 34, poate izolat chiar 35 de grade.
Putem vorbi de temperaturi maxime mâine de la 22 de grade, cele mai scăzute în zona Deltei, până la 33-34 de grade, foarte multe valori în partea de est și de sud a teritoriului, mai puțin în regiunile vestice.
Duminică, temperaturile vor fi ridicate în toată țara. Vom avea valori de 30 de grade cam în toate regiunile, mai puțin în zona Deltei.
În zona litoralului, în acest weekend, temperaturile vor fi din ce în ce mai ridicate. Vremea va fi bună, frumoasă, cu maxime ce se vor apropia în sudul litoralului de 29, poate chiar 30 de grade.
Şi în Bucureşti la fel, vorbim de o vreme din ce în ce mai caldă, temperaturi astăzi de 30 de grade, iar mâine și poimâine vom depăși aceste valori. Ne vom apropia de 33-34 de grade, în condițiile în care și în Capitală vremea va fi frumoasă.
Pentru că vine weekendul, putem alege ca destinații turistice și zonele montane, acolo se va încălzi. Pe Valea Prahovei vom vorbi de temperaturi maxime de 24-25 de grade, însă mai apar ploile de după-amiază, însoțite de descărcări electrice”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, vineri, la Antena 3 CNN.
Prognoza meteo ANM pentru luna iunie 2024
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna iunie.
Prognoza meteo pentru săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024
Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în vestul, nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice unde se vor situa ușor peste normele perioadei.
Prognoza meteo pentru săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.
Prognoza meteo pentru săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024
Mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului.
Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor.
Prognoza meteo pentru săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în estul, sud-estul și centrul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această săptămână în rest. Sursa: Antena 3

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *