ActualitateUltima oră

Tg-Jiu – 2022! Copac ”împodobit” cu chiloți! Groapă de gunoi, lângă spital! O curte părăsită a devenit focar de infecţie!

Cât gunoi se poate aduna într-o gospodărie? Dar mai ales într-una părăsită? Răspunsul e cât se poate de vizibil, iar imaginile fac cât o mie de cuvinte! Peisajul ăsta urban este la doi pași de intrarea în ambulatoriul Spitalului Județean Tg-Jiu, pe strada 23 August. Curios este că nicio autoritate cu atribuții în domeniu nu a trecut de ani buni prin zonă, altfel, orice funcționar de la instituțiile care ar trebui să protejeze sănătatea populației sau care se ocupă, pe hârtie, cu protecția mediului, igienizarea și salubrizarea orașului, ori vreun polițist local, putea remarca groapa de gunoi din curtea abandonată din acea zonă, mai ales că locul are și un indicator special: un copac împodobit cu chiloți, ștrampi, diverse obiecte vestimentare și saci din nailon.

Poate părea o situație incredibilă, dar este cât se poate de reală! În zona semicentrală a municipiului Tg-Jiu, pe strada 23 August, între restaurantul Sohodol și un cunoscut laborator medical, se află o proprietate, ce pare abandonată, care a fost transformată în groapă de gunoi. Sticle, PET-uri și alte obiecte intrate în putrefacție dau impresia unei gropi de gunoi ”autorizate”, atâta vreme cât nicio autoritate nu intervine pentru igienizarea acesteia. Dejecțiile din acea curte se scurg pe sub gardul proprietății, pe lângă o gură de canalizare care aparține clădirii învecinate. Mai mult, gangul dintre acea proprietate și laboratorul medical a devenit WC public, iar locul are și un indicator: un copac ”împodobit” cu tot felul de zdrențe, saci menajeri, chiloți, tot ce a luat vântul și a putut așeza mai bine ca să completeze tabloul dezolant. Culmea este că, lipită de această proprietate, funcționează o gogoșerie, iar vecinii, adică restaurantul și laboratorul medical, nu par deranjați din cauza imaginii disgraţioase şi a mirosului greu.

Chiar dacă este vorba despre un teren aflat în proprietate privată, trebuie spus că mai multe instituții, printre care Primăria Tg-Jiu, Poliția Locală și Garda de Mediu, au competențe să intervină, pentru că, din cauza gunoaielor depuse acolo, locul a devenit un focar de infecție, iar zona ar trebui igienizată cât mai curând posibil.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *