Dezvăluiri

Toni Greblă, funcție importantă într-o companie a statului! Iată ce indemnizație va încasa fostul judecător CCR!

Fostul judecător al Curții Constituționale a României (CCR) Toni Greblă a fost numit, în urmă cu o săptămână, administrator al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit unei hotărâri a acționarilor companiei. Greblă a fost numit membru provizoriu în Consiliul de Administrație al CNAIR și are un mandat de 4 luni, în noua funcție, cu posibilitatea prelungirii până la 6 luni. Practic, Adunarea Generală a Acționarilor CNAIR, adică reprezentanții Ministerului Transporturilor, a aprobat numirea, însă decizia îi aparține ministrului de resort Sorin Grindeanu.

Toni Greblă a fost numit în CA al CNAIR pe 10 februarie a.c., în urma deciziei acționarilor companiei, la propunerea ministrului Grindeanu, în contextul în care e deja de notorietate faptul că numirile în AGA și CA-uri la companiile din subordinea ministerelor se fac, exclusiv, cu acordul sau la sugestia ministrului.

Mandatul lui Greblă în Consiliul de Administrație al companiei de drumuri a început pe 12 februarie și se finalizează pe 11 iunie a.c., și va încasa o indemnizație de 13.215 lei/brut.
La începutul acestei luni, numele lui Toni Greblă a fost vehiculat, pe surse din interiorul PSD, pentru postul de prefect al Capitalei.

Greblă a fost senator PSD Gorj în perioada 2012-2013, judecător CCR între 2013 și 2015 și Secretar General al Guvernului (2018-2019), prefect al județului Gorj și director Patromin, iar ultima funcție publică deținută a fost aceea de Președinte al Consiliului Legislativ, secția de Drept Privat.

Fiind unul dintre cei șapte administratori CNAIR, Greblă va lua decizii privind marile proiecte de infrastructură rutieră.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *