Eveniment

Trimis în judecată pentru că a vrut să mituiască un echipaj de la Poliția Rutieră

Un gorjean a fost trimis în judecată pentru că a vrut să mituiască un echipaj de la Poliția Rutieră.

FOTO: ARHIVĂ

„Prin rechizitoriul Parchetul de pe lângă Tribunalului Gorj s-a dispus trimiterea în judecată, sub măsura controlului judiciar, a inculpatului SALI OCTAVIAN pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal.

În actul de sesizare, din probele administrate, s-a reţinut că, prin adresa nr. 3253111/S.J.A. GJ din data de 14.07.2022, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Gorj a înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj denunțul formulat de agenții de poliție (…), care sesizează că în 14.07.2022, în jurul orelor 09:00, în timp ce efectuau activități pe linie de circulație pe DN 6B, în localitatea Căpreni, au oprit pentru control autoturismul marca BMW 640, cu nr. GJ62USZ, împrejurare în care conducătorul auto, pentru a nu fi sancționat contravențional întrucât avea aplicată folie neomologată pe geamurile autoturismului, le-a oferit polițiștilor inițial suma de 40 de lire iar ulterior suma de 500 lei. (…)

Judecătorul de cameră preliminară verificând actele şi lucrările dosarului constată că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă iar probele au fost legal administrate.

Inculpatul nu a formulat cereri şi excepții cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală“, a stabilit instanța de judecată.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button