Dezvăluiri

UATAA are stoc de păcură și cărbune doar până la începutul lui aprilie

Stocul de cărbune și păcură a UATAA Motru este pe terminate. Uzina nu are fonduri să completeze stocurile, iar în acest caz se pune sub semnul întrebării asigurarea apei calde pentru motreni, în plină pandemie de coronavirus. Despre căldură, problema este și mai gravă mai ales că se dorește continuarea furnizării agentului termic pentru populație, pentru că se anunță temperaturi foarte scăzute în serile următoare.

Siomax, administratorul judiciar al UATAA Motru, este determinat să găsească o soluție financiară pentru a completa stocul de cărbune și păcură al uzinei aflate în insolvență.

Scenariul cel mai grav este oprirea agentului termic și a apei calde pe data de 5-6 aprilie și forțarea pentru pornirea ASF-ului, care să furnizeze apă caldă în cel mult 5 zile. ASF-ul este un echipament care consumă mai puțin combustibil decât centrala mare a UATAA care merge cu 12.000 tone pe lună pentru a asigura apa și căldura în oraș. ASF-ului ar consuma peste 2000 de tone pe lună, cărbune și păcură, pentru furnizarea apei calde, a explicat directorul UATAA, Dorel Drăghici, în contexul asigurării apei calde și a căldurii pentru populație aproape o lună de zile.
UATAA are fonduri minime în conturi, banii putând asigura cele necesare funcționării societății.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button