Știri externe

Uber rămâne fără un sfert dintre angajați

Uber a anunțat un plan drastic de restrângere a activității, menit să reducă pierderile cauzate de restricțiile de deplasare induse de coronavirus, urmând să își reducă numărul angajaților cu încă 3.000. Astfel, reducerea totală de personal din ultimele săptămâni totalizează un sfert din forța de muncă a companiei, potrivit BBC.

De asemenea, compania închide peste 40 de birouri și renunță la o serie de unități, precum laboratorul său de inteligență artificială.

Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei, a spus că deciziile sunt necesare „pentru a ne asigura viitorul”.

„Trebuie să ne definim ca o companie care se susține singură și care nu se mai bazează pe noi capitaluri sau investitori pentru a continua să crească, să se extindă și să inoveze”, a scris directorul executiv într-o scrisoare către angajați, potrivit Mediafax.

„Trebuie să luăm aceste decizii dificile pentru a sta puternic pe propriile noastre picioare, pentru a ne asigura viitorul și a ne continua misiunea”, a adăugat el.

Chiar și înainte de pandemie, Uber înregistra pierderi uriașe. Însă provocările s-au înmulțit pe măsură ce activitatea s-a redus în timpul pandemiei.

Numărul de călătorii cu Uber a scăzut cu 80% luna trecută, în punctul culminant al măsurilor de restricție din SUA și Canada. Deși activitatea de livrare Uber Eats a crescut, aceasta tot înregistrează pierderi.

La începutul acestei luni, Uber a anunțat că va renunța la 3.700 de angajați și a avertizat că ar putea urma reduceri suplimentare. Reducerile de personal nu includ șoferi, pe care Uber îi consideră contractori independenți.

Birourile afectate includ hub-uri din San Francisco și din Singapore, care vor începe să se închidă în cursul anului viitor.

Uber a spus că va reorganiza personalul rămas și își va reduce cheltuielile în zonele care nu fac parte din activitățile sale principale de transport personal sau de livrare a alimentelor.

Combinate, acțiunile ar trebui să reducă cheltuielile cu 1 miliard de dolari.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close