Ultima oră

UCB vrea să obțină peste 15 milioane de lei din fondurile UE

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a depus un proiect pentru obținerea unei finanțări de pete 15 milioane de lei. Proiectul este denumit „Dezvoltarea infrastructurii digitale a UCB în vederea pregătirii acesteia pentru meseriile viitorului”.

„Prin acest proiect, conducerea instituției de învățământ superior își dorește să îmbunătățească competențele digitale ale studenților, cadrelor didactice și de cercetare, dar și pe cele ale personalului didactic auxiliar.

Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității Universităţii „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu printr-o abordare integrată care vizează crearea și modernizarea de laboratoare și centre de cercetare, dar și actualizarea programelor de studii. Astfel, la finalul proiectului, se vor crea/moderniza 21 de centre de cercetare și laboratoare, precum și biblioteci digitale care vor fi dotate cu echipamente de ultimă generație, astfel fiind posibilă deschiderea de noi direcții de cercetare, precum și introducerea metodelor inovative de predare-învățare și de realizare a pregătirii practice. Fiecare dintre cele patru facultăți ce se regăsesc în cadrul instituției de învățământ superior va beneficia de investițiile din acest proiect, precum şi structurile departamentale şi institutele de cercetare“, se arată într-un comunicat de presă al UCB.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button