Ultima oră

Ucraina a atacat Rusia: Un obuz a căzut în Rostov

Ucraina a atacat Rusia, acuză presa de stat de la Moscova! Acuzațiile vin după ce, pe teritoriul districtului Tarasovsky din regiunea Rostov, la un kilometru de granița Federației Ruse cu Ucraina, ar fi explodat un obuz. Informațiile difuzate de mass-media de stat ruse sunt însoțite și de imagini de la presupusul loc al exploziei obuzului.

Așa cum se poate observa din fotografii, se remarcă o mică groapă plină cu apă, pe un drum de pământ. Rușii au delimitat zona, pentru a scoate în evidență ceea ce susțin că ar fi un atac al Ucrainei împotriva Rusiei. O tabără de corturi este înființată de Ministerul Situațiilor de Urgență la Rostov, unde vor fi cazați refugiații.

Secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a acuzat vineri Rusia de organizarea unor provocări în estul Ucrainei pentru a încerca să provoace armata ucraineană să răspundă, dar a adăugat că ţara sa va acţiona pe căi paşnice pentru a dezamorsa criza, relatează Reuters.

Într-o conferinţă de presă, ministrul pentru Integrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, Iryna Vereshchuk, a declarat că Rusia încearcă să forţeze Ucraina să facă concesii, scrie agerpres.ro.

La rândul său, Danilov a menţionat că Ucraina nu are planuri de eliberare prin forţă a teritoriilor deţinute de separatişti, adăugând că o invazie rusă a Ucrainei la scară largă este puţin probabilă.

Washingtonul a descris vineri drept o manevră ”cinică” anunţul evacuării către Rusia a civililor din Donbas, estul separatist prorus al Ucrainei, acţiune în care Statele Unite văd pregătiri ale unei ofensive militare a Rusiei, notează AFP.

Kievul şi Washingtonul acuză Moscova că pregăteşte o invazie în Ucraina sau o provocare prin care să justifice o invazie, ceea ce Rusia de asemenea neagă în continuare, în timp ce, conform SUA, circa 190.000 de militari ruşi sunt în apropierea graniţei ucrainene.

sursa: stiripesurse.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *