Ultima oră

UE pregăteşte un plan de relansare a turismului, cu 1.000-2.000 de miliarde de euro

Instituţiile Uniunii Europene elaborează reglementări armonizate la nivel comunitar în sectorul turismului, în contextul crizei epidemice, anunţă comisarul UE pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, precizând că va exista şi un plan de relansare în valoare de 1.000-2.000 de miliarde de euro.

Instituţiile UE elaborează “reglementări armonizate la nivel european”, astfel încât unităţile de turism din întreaga Europă “să poată fi deschise cât mai curând posibil”, a declarat Thierry Breton, citat de postul France Info şi de cotidianul Le Figaro.

Comisia Europeaă pregăteşte “linii directoare, care urmează să fie făcute publice cât mai rapid, în zilele care urmează, pentru a se permite primirea turiştilor” în bune condiţii sanitare. Statele membre vor trebui să aplice aceste “reguli sanitare clare, validate de autorităţile de sănătate şi cunoscute de toată lumea.

Turiştii trebuie să ştie că vor fi primiţi conform unor norme care le oferă protecţie tuturor.

Facem tot posibilul pentru ca europenii să poată călători” în cadrul Uniunii Europene, a precizat oficialul UE.

De altfel, statele membre ale Uniunii Europene negociază un fond de relansare a sectorului turismului care ar putea fi de “1.000-2.000 de miliarde de euro”, a precizat Thierry Breton.

sursa: europafm.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *