Ultima oră

Un băiețel a început să cânte la pian, deși are doar un an și jumătate!


Deși e doar un bebeluș ce poartă încă scutece, Gavril pare să înțeleagă intuitiv muzica, iar partea cea mai remarcabilă este că o face cu atâta bucurie.
Mozart a uimit oamenii compunând la vârsta de 5 ani, Franz Liszt cânta la pian pentru aristocrație la 9 ani, iar Yo-Yo Ma a cântat la violoncel pentru președintele John F. Kennedy la doar 7 ani. Geniile muzicale fascinează de secole prin abilitatea lor de a stăpâni muzica la vârste fragede. Majoritatea ne întrebăm cum și la ce vârstă au fost descoperite aceste abilități. Este vorba de genetică, talent înnăscut sau o combinație a ambelor? Pot fi create aceste minți geniale intenționat sau este ceva imprevizibil?
Fiecare copil-minune are o poveste unică. O familie ne oferă imagini cu bebelușul lor care ne ajută să înțelegem cum arată simțul muzical înnăscut la un copil încă în scutece. Mulți copii de un an și jumătate se joacă la pian, însă piesa lui Gavril Sherbenko depășește simplul experiment. Degetele lui mici creează acorduri reale și coordonează notele între ambele mâini.
La început, poate părea că bebelușul cântă note aleatorii, dar devine clar că are un scop în jocul său.
Urmărind mai multe videoclipuri cu Gavril la pian, experții au observat că muzicalitatea sa nu a apărut din senin. Ca și alți genii muzicali, el trăiește într-o casă plină de muzică. În unele videoclipuri, stă în poala surorii sale, privindu-i atent degetele în timp ce cântă. În altele, stă în poala mamei sau a tatălui său, experimentând sunetele pianului. Uneori, cântă complet singur, demonstrând o înțelegere uluitoare a relațiilor dintre note și a modului de a forma acorduri, atât prin observare, cât și prin practică, potrivit revistei Avantaje.
Dragostea pentru muzică, o trăsătură de familie
Chiar și în familiile foarte muzicale, acest tip de talent la o vârstă atât de fragedă este uimitor. Cea mai bună parte a videoclipurilor cu Gavril este bucuria și dragostea care se văd în familia sa.
Familia îl învață să înțeleagă ce face la pian, dar se pare că lui Gavril îi place pur și simplu sunetul pianului. O familie iubitoare de sport ar juca fotbal cu un copil mic; această familie face muzică împreună. Un mediu familial cald și sensibilitatea înnăscută sunt elementele care scot la suprafață abilitățile speciale ale unui copil. Combinând acestea cu plăcerea autentică, este cea mai bună cale de a cultiva un talent și de a aduce bucurie.
Gavril cântă solfegiul pe care îl cântă sora lui, demonstrând nu doar că știe notele potrivite, dar și că are dexteritatea și controlul motor fin pentru a cânta corect. Presupunând că Gavril va continua să găsească plăcere în a cânta la pian, va fi fascinant să vedem cum își dezvoltă talentul. După cum a spus un comentator, „Pregătește-ți smokingul!”
Sursa: stiripesurse.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *