Eveniment

Un criminal feroce vrea să corespondeze cu gorjeni

Un criminal feroce se simte singur în penitenciar și a trimis o scrisoare către Asociația „Glasul Sufletului“ din Rovinari în care spune că dorește să corespondeze cu orice gorjean, pentru că se simte singur.

Gabriel Băț, în vârstă de 67 de ani, deținut aflat în Penitenciarul Deva, susține că se simte singur și că dorește doar să corespondeze. „Numele meu este Băț Gabriel și apelez la bunăvoința domniilor voastre pentru a găsi o persoană serioasă (sau mai multe) cu domiciliul în orice localitate din județul Gorj, pentru corespondență prin scrisori pe diferite teme: societate familie, cultură, călătorii, politică internațională. (…) Eu sunt singur. Nu mă caută nimeni. Familia m-a părăsit, prietenii m-au uitat. Singurătatea se suportă foarte greu în închisoare. Legătura cu lumea liberă este de cea mai mare importanță pentru cei aflați în detenție“, a scris deținutul.
În ciuda acestei cereri disperate, nu se știe cine se va încumeta să corespondeze cu un criminal de temut. Acesta spune că suferă de handicap accentuat și că este inginer.

Și-a ucis ambii părinți

Gabriel Vittorio Băţ a comis două crime teribile în a doua zi de Crăciun. Bărbatul și-a ucis ambii părinți și a ţinut cadavrele, timp de aproape trei zile, în locuinţă. Unul dintre planurile sale a fost acela de a le ascunde în garajul familiei.
„În 26 decembrie, l-am găsit pe tatăl meu în camera mea aşezat pe un scaun, în faţa calculatorului. M-a chemat să îmi facă bilanţul realizărilor mele pe anul 2013. A început prin a-mi spune că nu merit să trăiesc, că nu am de lucru şi trăiesc dintr-o pensie de handicap. Că nu am făcut nimic în acest an şi că îi este ruşine cu mine. Pe mama reuşise să o influenţeze de multă vreme împotriva mea. Era un tiran. În timp ce el vorbea, am început să fierb în mine. Aveam un ciocan la îndemână, l-am luat şi m-am năpustit asupra lui, lovindu-l în cap de mai multe ori, până şi-a pierdut suflarea”, a mărturisit Gabriel Viitorio Băţ.
Apoi, acesta și-a ucis mama cu un ciocan. „Mama se afla pe hol, când am ieşit din camera în care îl ucisesem pe tatăl meu. A început să strige la mine şi îmi aducea aceleaşi reproşuri pe care mi le făcuse mai devreme tatăl meu. Am luat ciocanul şi am lovit-o de mai multe ori în cap, lăsându-i trupul să zacă pe podea. Apoi, m-am aruncat în pat şi am adormit”, a relatat criminalul. Trupurile celor două victime au fost ţinute în cameră încă două zile, înainte de a fi descoperite de rudele lui Gabriel Băţ.
Acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea părinţilor săi.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *