Ultima oră

Un elev de 7 ani a mers cu o armă cu lunetă într-o şcoală din România

Update 17:12: Elevul ar fi adus arma la şcoală pentru a se juca cu ea alături de colegi. Copilul de 7 ani adusese la şcoală şi alte pistoale de jucărie.

„În timpul unei pauze un elev de clasa I a venit în curtea şcolii cu o armă de agrement nefuncțională. Intenția lui era de a se juca cu ea, pentru că mai avea la el şi alte pistoale de jucărie”, a transmis la Antena 3 CNN un reprezentant al Inspectoratului Şcolar General Constanţa.

Polițiștii din Constanța au fost sesizați, joi, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, că un copil de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus în școală o armă”, a transmis Inspectoratul Şcolar General Constanţa.

Din primele informaţii elevul ar fi luat arma de la tatăl său pentru a se lăuda cu ea la şcoală. Copilul a introdus arma în școală miercuri după-amiază, informează IPJ Constanța.

Este vorba despre o armă cu lunetă de tip airsoft, neletală și nesupusă autorizării, aceasta fiind ridicată de un profesor.

„La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

Arma cu lunetă a fost ascunsă peste noapte în şcoală

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

Părinţii copilului care a venit cu arma la şcoală, audiați de poliţie
În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004″, se arată în comunicatul Poliţiei.

Autoritățile din județul Constanța deschid în ultima vreme tot mai multe dosare penale, în majoritatea cazuri fiind vorba de tineri care dețin puști și pistoale airsoft, obiecte care nu pot fi cumpărate de persoane sub 18 ani.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *