Ultima oră

Un funcţionar ANAF a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

Potrivit DNA, funcționarul ar fi pretins bani pentru a facilita radierea a două societăţi comerciale care aveau datorii la stat.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a unui inculpat pentru trafic de influență și a unui consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Conform procurorilor, în perioada ianuarie – iunie, persoana, direct sau prin intermediul Nicoletei Lucia Nae, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro, din care a primit iniţial 5.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcţionarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăţi comerciale ce aparţineau martorului şi care înregistrau datorii la bugetul de stat.

Astfel, marți, inculpatul ar fi primit de la martor suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *