Eveniment

Un gorjean și-a înfipt ace în ureche pentru a se trata de AVC

Un gorjean s-a tratat de Accident Vascular Cerebral (AVC) cu ace înfipte în ureche. Medicul neurolog Cristina Căliman, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a spus că a întâlnit pacienți cu epilepsie care au fost mușcați de degetul mic de către membrii familiei: „Am avut de-a lungul cariere mele de neurolog pacienți cărora în timpul unei crize de epilepsie familia le mușca degetul cel mic și pacienți care atunci când au făcut un accident vascular cerebral, în loc să vină de urgență la spital să se poată încadra în fereastra de tromboliză, se apucau să își înțepe lobul urechii cu ace și tot felul de alte remedii pe care familia le citea pe Google. Asta face ca munca medicului să fie mult mai dificilă în momentul în care pacientul pierde timp prețios. Pe Google, pacientul se poate diagnostica greșit sau se poate supradiagnostica și speria inutil. Poate nici nu are o patologie gravă, dar când vede informații începe să creadă că este foarte bolnav“.

Tot mai mulți pacienți preferă să se trateze singuri, acasă, fără să apeleze la ajutorul unui medic. Pentru că își administrează tratamente greșite, starea multor bolnavi ajunge să se agraveze.

„De cele mai multe ori, automedicația implică și autodiagnosticarea. Acesta este cel mai periculos aspect al tratamentului fără consult medical. Multe afecțiuni se manifestă asemănător și, de multe ori, o banală răceală se poate manifesta ca o infecție puternică, sau invers“, a spus Cristina Cornoiu, medic specialist medicină de familie de la Cabinetul planificare familială din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *