Sport

Un maratonist târgujian își donează toate cadourile de ziua sa de naștere unui cabinet veterinar pentru efectuarea de sterilizări

Un sportiv din Târgu Jiu, care a început să participe la cea mai grea probă de atletism, maratonul, a anunțat că își va dona toate cadourile primite de ziua sa de naștere unui cabinet veterinar, în vederea efectuării de sterilizări gratuite.

Cosmin Pisc a fost fotbalist și a început să practice atletismul când a văzut că are o problemă cu kilogramele: „Pe 25 iunie 2022 alerg la Sunset Marathon, Edinburgh, Scoţia. Locaţia nu este întâmplătoare, este maratonul cel mai apropiat de ziua mea de naștere (23 iunie), pe care voiam să o sărbătoresc într-un mod special anul acesta : 42 de km pentru 42 de ani.

Povestea din spatele deciziei este simplă : după ce am renunţat la sportul de performanţă (fotbal) acum câţiva ani, kilogramele în plus s-au tot adunat, ajungând la 107 kg. Pandemia m-a îndemnat la reflecţie şi apoi la acţiune. Am realizat că sănătatea este extrem de importantă si nu trebuie să o luăm ca pe un dat. Anul trecut m-am reîntors la sport şi am slăbit 30 kg, în mod sănătos şi echilibrat, integrând alergarea în rutina zilnică. În 2021 am participat la primul meu semi-maraton, iar anul acesta mi-am propus să termin cu un timp bun un traseu de maraton. Sper ca povestea mea să vă inspire, putem alege la orice vârstă, un mod de viaţă sănătos, iar corpul ne va fi recunoscător.

Începând de anul acesta voi pune pasiunea mea pentru sport în slujba unor proiecte cu care rezonez. Astfel, în 2022, îmi dăruiesc ziua de naștere pentru ca Blue Care Vet, cabinet veterinar din Tg-Jiu, să poată efectua cât mai multe sterilizări pentru animalele fără stăpân. Toți cei care vor dori să-mi facă un cadou, o pot face direct în contul ASOCIATIEI “TOTUL PENTRU ANIMALE”, cu mentiunea DONATIE MARATON!“, a povestit maratonistul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *