Ultima oră

Un monolit misterios a apărut din senin în deșertul Nevada

Un monolit misterios a apărut din senin în deșertul Nevada, stârnind multe speculații. O structură asemănătoare a fost descoperită și în România, în 2020.

Structura a fost observată de Departamentul de Poliție din Las Vegas, care a declarat că a văzut-o în timpul unei misiuni de căutare și salvare la nord de Valea Las Vegas.

„Vedem o mulțime de lucruri ciudate, dar uitați-vă la asta!”, a postat Poliția pe rețelele sociale.

Monolitul este asemănător altora la fel de enigmatici, care au apărut pe glob în 2020. Structura înaltă, dreptunghiulară și reflectorizantă a fost observată în apropiere de Gass Peak, o zonă de drumeții în deșertul Nevada, la aproximativ o oră la nord de Las Vegas, potrivit BBC.

În imaginile publicate de Poliție pe rețelele sociale, monolitul părea să fie cuibărit într-un teren ușor accidentat.

„Cum a ajuns acolo sus?”, a întrebat Departamentul de Poliție din Las Vegas pe rețelele de socializare.
Monolitul seamănă, într-o oarecare măsură, cu cele prezentate, în 2001, în „Odiseea spațială”, un film din 1968 regizat de Stanley Kubrick.

Impozanții monoliți negri creați de o specie extraterestră nevăzută apar în filmul clasic, care se bazează pe scrierile romancierului Arthur C Clarke.

Monoliți asemănători cu cel din Nevada au apărut în diferite locații din întreaga lume, în urmă cu aproximativ patru ani, inclusiv unul în deșertul Utah.

Acela a lăsat autoritățile locale nedumerite, după ce a fost descoperit de un pilot de elicopter care survola zona în noiembrie 2020.

Un alt exemplar a fost găsit în România cam în aceeași perioadă, la fel ca și unul în California și pe Insula Wight din Canalul Mânecii.

S-au făcut atunci speculații cu privire la cine s-ar putea afla în spatele lor, unii întrebându-se dacă fac parte dintr-o instalație artistică.

Un alt monolit a apărut pe un deal din Țara Galilor, în luna martie. Observatorii au spus că sculptura părea perfect nivelată, dar nu a oferit niciun indiciu cu privire la cine ar fi putut să o plaseze acolo.

În timp ce misterul din spatele monoliților rămâne, autoritățile din Las Vegas au folosit cea mai recentă descoperire pentru a le reaminti oamenilor care fac drumeții în deșertul Nevada să fie pregătiți pentru vremea caldă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *