SocialUltima oră

Un nou album al copiilor coordonați de profesorul Cristina Olteanu

Luna decembrie vine, la Palatul Copiilor din Tg-Jiu, cu un album nou de muzică populară: un CD care se intitulează ,,Mugurașii au înflorit”.
Acest CD cuprinde 22 de cântece noi, individuale, dar și în grup, pe care și-au pus amprenta copiii conduși de profesorul Cristina Olteanu.
La acest CD s-a lucrat doi ani, timp în care copiii au imprimat piese noi, cu versuri noi și melodii noi, aceștia dorind, deja, să își creeze un repertoriu propriu, specific locului de unde provin, potrivit vârstei, respectiv, copii cu vârste între 6 și 18 ani, dar și calităților vocale ale fiecăruia.
,,Este al 4-lea material discografic din cariera mea de dascăl. Imprimăm un CD la 2-3 ani, după ce o generație de copii își însușește noțiuni de tehnică vocală, precum și elemente din folclorul muzical românesc. S-a lucrat greu, majoritatea orelor de muzică desfășurându-se on line, dar ne bucurăm că, prin aceste cântece, copiii de la Palatul Copiilor demonstrează, încă o data, că sunt iubitori ai cântecului popular și că își doresc să ajungă, fiecare, nume reprezentative ale folclorului românesc!”, a afirmat profesorul Cristina Olteanu.
În lipsa unui spectacol de lansare, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, acest CD va fi lansat în cadrul emisiunilor tv, mai exact în seara de Moș Nicolae, iar copiii speră să fie apreciați de un număr mare de iubitori ai cântecului popular.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *