Actualitate

Un nou depozit de deșeuri în Bârsești

Autoritățile municipiului Târgu Jiu vor să amenajeze un nou depozit de deșeuri în zona Bârsești, acolo unde mai există o groapă de gunoi.

Noul depozit pe care Primăria Târgu Jiu vrea să-l amenajeze se va întinde pe o suprafață de peste 13.000 metri pătrați și aici se vor putea depune alte deșeuri în afară de cele menajere, inclusiv cadavre de animale sau deșeuri periculoase.

Localnicii din Bârsești, dar și din alte zone se plâng de mirosul insuportabil de la groapa de gunoi.

„Am depus documentația pentru obținerea finanțării prin PNRR a unui centru de colectare prin aport voluntar. Intenționăm, astfel, să reducem depozitările ilegale de deșeuri (de la electrice și electrocasnice, până la cadavre de animale sau deșeuri periculoase) și să îmbunătățim rata de colectare selectivă a deșeurilor provenite din gospodării, reducând, totodată, impactul negativ asupra mediului. Terenul intravilan pe care se va amenaja aparține domeniului public și este situat în cartierul Bârsești, pe o suprafață de 13.822 mp. Este un proiect cu o valoare maximă eligibilă de 3.830.914,00 lei, finanțat prin PNRR“, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
Depozitul va cuprinde: o platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deșeuri și circulația autoturismelor cetățenilor care aduc deșeuri; o platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă; canalizare pentru colectarea apelor pluviale; copertină pe structură metalică pentru protecția containerelor deschise; împrejmuirea amplasamentului cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi din oțel, cu poartă de acces culisantă; în zona de acces principal se va monta un cântar carosabil pentru camioane.
În containere se vor putea depune cadavre de animale mici de casă, vopsele, bidoane de vopsele sau diluanți, medicamente expirate, baterii, hârtie/carton, plastic, respectiv textile, deșeurilor electrice/electronice, a celor de uz casnic (electrice mari – frigidere, televizoare, etc.,mobilier din lemn; deșeuri de sticlă – geam, respectiv sticle/borcane/recipiente; anvelope, deșeuri metalice, deșeuri de curte/grădină (crengi, frunze, etc); deșeuri din construcții, moloz.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button