Ultima oră

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii din România: Ar putea rămâne şi fără maşină şi fără permis

Şoferii români ar putea rămâne şi fără maşină, pe lângă suspendarea permisului de conducere, în anumite situaţii. Noi reguli şi amenzi uriaşe sunt prevăzute într-un nou proiect de lege.

Este vorba despre un nou proiect de lege care prevede sancționarea mai dură a vitezomanilor.

Astfel, aceștia ar urma să rămână fără talon, iar mașina ar putea fi confiscată. Mai mult decât atât, autoturismele ar putea fi vândute.

Proiectul de lege prevede măsuri mai aspre pentru vitezomani, astfel că oricine va depăși viteza legală cu 100 de kilometri la oră va rămâne fără permisul de conducere, fără talonul mașinii şi ar putea rămâne și fără autoturism.

Astfel că, dacă veți fi surprins într-o zonă în care limita de viteză este de 50 de kilometri la oră și aveți 155 de kilometri la oră, veți primi o amendă de 3.000 de lei, permisul va fi reținut pentru şase luni de zile, iar talonul, de asemenea, va fi reținut.

Dacă altcineva va dori să conducă mașina la volanul căreia ați fost surprins depășind limita de viteză cu 100 de kilometri la oră, atunci autoturismul va putea fi confiscat și valorificat de către stat.

Proiectul a fost depus la Senat și a fost inițiat de parlamentari PNL și UDMR.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *