Ultima oră

Un nou tratament minune împotriva COVID-19 ar putea ajunge în România! Sunt două medicamente! Când ar urma să fie la dispoziția pacienților

Un nou tratament minune împotriva COVID-19 ar putea ajunge în România în această vară, în lunile iulie și august. Este vorba despre două medicamente despre care importatorul spune că nu fac parte din schema de tratament a OMS.

Cele două preparate împotriva COVID-19 ar putea fi aduse de compania Terapia Cluj, de la o sucursală din Japonia.

„Şcoala japoneză a lansat în studii clinice două preparate care se fabrică în Japonia. Este vorba despre Favipiravir, despre acest produs s-a mai vorbit şi la începutul pandemiei şi sunt o serie de studii cu rezultate încurajatoare. Acest preparat este un preparat anti gripal la bază, dar se pare că are şi efecte împotriva SARS Cov-2.

Cel de al doilea preparat este Nafamostat. Acesta este un produs injectabil şi din nou sunt date de literatură care arată că în fazele severe ale bolii, împreună cu anti-coagulante, este un preparat care limitează efectele şi simptomele bolii.”, a spus Dragoş Damian, producător medicamente.

Dacă aceste medicamente îşi vor dovei eficiența, ar putea fi fabricate şi în România. Până acum nu au fost raportate efecte adverse la tratamentul cu Favipiravir însă, Nafamostat, care este un preparat injectabil, poate cauza probleme cardiace, spun specialiştii.

„Noi avem o sucursală în Japonia şi am reuşit destul de repede să punem în fabricaţie aceste produse. O să urmeze bineînţeles formalităţile de import, de înregistrare a medicamentelor şi cam 20 de doze din fiecare dintre cele două produse, noi estimăm că o să ajungă în România în lunile iulie şi august.”, a mai spus Dragoş Damian, producător medicamente, potrivit Mediafax.

sursa: a1.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button