Eveniment

Un om de afaceri din Gorj, condamnat pentru evaziune. A vândut 36 de mijloace auto de transport care se aflau sub sechestru

Ion Dănescu, un om de afaceri din județul Gorj, care, în prezent, se află în Penitenciarul Arad, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la plata unei amenzi penale de 17.500 de lei pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Legea este mai blândă acum în privința evazioniștilor și acesta a beneficiat de prevederile legale.

Dănescu a vândut autobuze, microbuze, autobasculante și autoturisme, care se aflau sub sechestru.

„Prin rechizitoriul 30.06.2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a fost trimis în judecată, printre alţi inculpaţi, inculpatul Dănescu Ion pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în formă continuată şi în forma agravată. În cauza de faţă, din probele administrate rezultă că, în perioada 25.06.2018-21.11.2018, inculpatul Dănescu Ion, în calitate de administrator şi asociat unic al SC …. SRL a vândut un număr de 36 autovehicule ce aparţineau acestei societăţi, deşi asupra acestora se instituise sechestru asigurător, în baza ordonanţei anterior menţionate, sechestru ce a fost aplicat“, se arată în sentința instanței de judecată.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *