Social

Un operator privat va gestiona câinii fără stăpân la Bumbești-Jiu

O primărie de oraș nu mai poate gestiona câinii fără stăpân. Din acest motiv, autoritățile locale din Bumbești-Jiu au luat decizia de a concesiona către un operator privat serviciul privind gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza orașului. Vor trebui să fie asigurate inclusiv servicii veterinare. Contractul ar urma să fie semnat de luna viitoare cu un operator de specialitate. Acesta ar urma să gestioneze câinii fără stăpân pentru următorii doi ani. Concesionarea se va face în limita sumei de peste 400.000 de lei.

Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân se va realiza pe raza orașului Bumbești-Jiu și va cuprinde următoarele activități: capturarea câinilor fără stăpân și transportarea acestora la adăpostul pentru câini fără stăpân, preluarea, înregistrarea, consultarea, trierea și adăpostirea câinilor fără stăpân, hrănirea și îngrijirea câinilor fără stăpân, eliberarea câinilor(revendicarea/adopția) la cererea colectivității/grupului local, care își va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor fără stăpân.

„Se va asigura eutanasierea câinilor cu boli incurabile realizată cu respectarea normelor legale în vigoare de către personalul specializat, eutanasierea câinilor nerevendicați/neadoptați după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora, asigurarea condițiilor prevăzute de normele legale pentru depozitarea cadavrelor până la transportarea în vederea incinerării, asigurarea unui contract pentru incinerarea cadavrelor de animale cu o societate autorizată, organizarea de campanii de sterilizare, informare și târguri de adopții, ridicarea contra cost la tarife aprobate de Consiliul Local al orașului Bumbești-Jiu a cadavrelor câinilor ce aparțin persoanelor fizice”, conform Primăriei din Bumbești-Jiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *