Ultima oră

Un oraș din România intră în scenariul galben din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat, marți 12 iulie, că municipiul Ploiești se află în scenariul galben din cauza numărului mare de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele zile.

În aceeași situație se află și alte localități prahovene, printre care orașul Vălenii de Munte, dar și comunele Păulești, Cocorăștii Mislii și Gherghița.

Potrivit DSP Prahova, Ploieștiul a raportat o incidență de 1.61 de cazuri noi de COVID-19 la mia de locuitori, Vălenii de Munte 1.83, Păulești 1.61, iar Gherghița – 2.63. Cel mai probabil și municipiul Câmpina va intra în următoarele zile în scenariul galben, având în vedere că în prezent are o incidență de 1.45.

Stațiunile de pe Valea Prahovei, Sinaia, Bușteni și Azuga se află încă în scenariul verde, cu o incidență sub 0.60 de cazuri la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 4.044 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 792 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button