Ultima oră

Un polițist a fost lovit în cap de un tânăr de 16 ani, după ce a fost solicitat să intervină într-un loc unde mai multe persoane ardeau deșeuri

Un polițist care a intervenit la un caz de ardere ilegală de deșeuri în satul Dârvari, comuna Ciorogârla, din județul Ilfov, a fost lovit în cap cu un obiect din plastic de un tânăr de 16 ani.

În noaptea de joi spre vineri, polițiștii din Bragadiru au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din satul Dârvari, comuna Ciorogârla, mai multe persoane au dat foc unor deșeuri.

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, unde au depistat 5 persoane, care ardeau pe stradă mai multe deșeuri.

La solicitarea polițiștilor de a stinge focul, un bărbat a devenit recalcitrant și a refuzat să se legitimeze, astfel că polițiștii l-au imobilizat.

”În timpul imobilizării, unul dintre polițiști a fost agresat fizic, prin lovire, în zona capului, cu un obiect din plastic, de către o altă persoană, de 16 ani, aflată la fața locului, care ulterior a încercat să fugă, însă a fost imobilizată și încătușată imediat de polițiști.

Facem precizarea că, întrucât mai multe persoane s-au îndreptat către polițiști în timp ce aceștia îl imobilizau pe tânărul de 16 ani, având asupra lor obiecte contondente, unul dintre polițiști a executat 3 focuri de armă, în plan vertical, după ce, în prealabil, i-au somat pe aceștia să se îndepărteze din locul respectiv”, transmite, vineri, Poliția Ilfov, notează Mediafax.

La sediul subunității de poliție s-a deplasat un echipaj medical, care a acordat îngrijiri polițistului rănit, după care l-a transportat la o unitate medicală.

După acordarea îngrijirilor de specialitate și efectuarea investigațiilor suplimentare, polițistul nu a rămas internat.

În acest caz, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu s-a deplasat la sediul Poliției Orașului Bragadiru pentru continuarea cercetărilor privind săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar în urma probatoriului administrat, acesta a dispus reținerea pentru 24 de ore față, de tânărul de 16 ani.

De asemenea, în cadrul activităților procedurale, polițiștii din Bragadiru au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice și privind regimul deșeurilor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *