Ultima oră

Un samsar din România a vândut mașini de 3,5 milioane de lei și a ascuns toate tranzacțiile de Fisc

Un bărbat de 45 de ani din Pitești a cumpărat și revândut zeci de autoturisme second-hand în intervalul 2011-2017, iar tranzacțiile au fost ascunse de autorități, fără să fie achitate obligațiile fiscale, informează epitești.ro.

Poliţiştii au finalizat pe 11 ianuarie cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011 – 2017, fără a-şi organiza activitatea comercială sub o formă juridică, un bărbat de 45 de ani, din Piteşti, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă de venituri, prin desfăşurarea de activităţi comerciale, constând în achiziţionarea şi revânzarea unui număr de 85 de autoturisme second-hand”, precizează IPJ Argeș.

Bărbatul a efectuat în acest interval zecile de tranzacții, cu o valoare totală de aproape 3,5 milioane de lei, iar obligațiile fiscale aferente tranzacțiilor erau de aproximativ 300.000 de lei.

„Mai precis, prin depăşirea plafonului special de scutire (35.000 euro) începând cu anul 2011, bărbatul avea obligaţia de a se înregistra în scopuri de TVA, de a conduce evidenţa livrărilor şi achiziţiilor, de a depune declaraţii de impozite şi taxe şi de a achita obligaţiile fiscale, valoarea totală a celor 85 de tranzacţii fiind de aproape 3.500.000 de lei, din care a obţinut venituri fără a declara şi achita obligaţiile fiscale aferente, calculate la aproximativ 300.000 de lei”, se mai arată în comunicatul IPJ Argeş.

Pentru recuperarea prejudiciului au fost instituite măsuri asiguratorii.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close