Dezvăluiri

Un sindicalist anunță prăpădul la CEO, dacă scad veniturile

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia anunță prăpădul la companie, în cazul în care vor avea loc reduceri de venituri. Sunt vizate două dintre drepturile de care beneficiază minerii și energeticienii din Oltenia. Măsurile de austeritate vor afecta tichetele de masă și voucherul de vacanță. În timp ce valoarea unui tichet de masă se va reduce la jumătate, respectiv 15 lei pe zi, voucherul de vacanță se va reduce la mai puțin de jumătate. Adică de la 1.600 de lei la 1.296 de lei.

Alin Munteanu, președintele Cartel Afla Gorj și sindicalist în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a precizat că minerii nu pot trăi cu tichete de masă de 15 lei pe zi. Nici reducerea valorii unui voucher de vacanță nu poate fi acceptată. Prin urmare, Alin Munteanu solicită ca administrația companiei și parlamentarilor de Gorj să facă demersuri pe lângă Guvern pentru exceptarea Complexului Energetic Oltenia de la aplicarea măsurilor de austeritate. În caz contrar, minerii și energeticienii din CEO vor fi consultați pentru declanșarea de proteste.
„Solicităm și noi companiei să facă un Memorandum ca și Complexul Energetic Oltenia să fie scutit de la Legea austerității. Nu e normal ca oamenii să primească 15 lei. Conform legii, nu poți depăși 2 salarii medii pe țară, la nivelul anului 2019, și se mai și impozitează. Au calculat cei de la administrația Complexul Energetic Oltenia și rezultă un tichet de masă de 15 lei pe zi. Voucherul de vacanță va fi undeva la 1.200 de lei de la 3.000! Cu 1.200 mergi la Săcelu 2 zile, la nămol, nu la tratament balnear recomandat de medicul specialist. Cu 15 lei nici măcar o ciorbă nu poți să mai mănânci. Noi solicităm în primul rând companiei să facă acest Memorandum. Cei de la CFR au reușit și sunt exceptați de la aplicarea măsurilor de austeritate. CEO stă pe un butoi de pulbere. Nu putem fi de acord să pierdem drepturi pe care le avem. Nu e normal ca mineri să luăm bonuri de 15 lei pe zi. Oamenii sunt hotărâți să iasă în stradă, dacă li se taie din drepturi. Rolul tichetelor este pentru a asigura un echilibru în alimentația oamenilor. Mai ales că agentul economic este pe profit și își permite să le dea. Nu trebuie ca Guvernul să se opună! În plus, nu înțelegem de ce se oprește CASS-ul? Noi, Sindicatul Liber Cartel Alfa înțelegem că statul trebuie să facă economii, dar nu pe sănătatea oamenilor și suntem hotărâți să începem protestele dacă se ajunge să ne taie din bonurile de masă sau voucherele de vacanță.Toată lumea știe condițiile de lucru ale Complexului Energetic Oltenia și chiar avem nevoie de aceste vouchere pentru a merge măcar câteva zile pe an la un tratament balnear!”, a declarat Alin Munteanu, președintele Sindicatului Liber Cartel Alfa Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *