Ultima oră

Un turist a rămas fără card în trenul Mangalia-Suceava, iar când a ajuns acasă a descoperit că a retras o mică avere la bancomatele din Medgidia

Un turist a rămas fără card în trenul Mangalia-Suceava, când se întorcea din concediu, iar când a ajuns acasă a descoperit că a retras o mică avere de la bancomatele din Medgidia.

Turistul a plecat de la Mangalia spre Suceava pe 13 august, atunci când a şi descoperit, aproape de casă, că a rămas fără portofelul în care se aflau mai multe documente, dar şi un card bancar.

În momentul în care a ajuns acasă, turistul a descoperit, prin aplicaţia mobilă, că de pe card a fost retrasă o mică avere de la mai multe bancomate din Medgidia.

Omul a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a povestit ce s-a întâmplat, iar poliţiştii de la Transporturi au deschis o anchetă şi au aflat că portofelul turistului a ajuns în mâinile a două femei şi un bărbat din Medgidia.

Fără să stea pe gânduri, mai ales că aveau la dispoziţie şi PIN-ul cardului, care era notat chiar pe spatele cardului, cei trei au mers la bancomatele din Medgidia şi au început să scoată bani, oprindu-se la suma de 27.000 de lei.

Turist cu PIN-ul notat pe card, lăsat fără o mică avere
„Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au fost sesizați, la data de 13 august a.c., de un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trenul care face legătura între Mangalia și Suceava, ar fi constatat, în momentul în care a ajuns în localitatea Râmnicu Sărat, faptul că îi lipsește portofelul, în care se aflau mai multe documente și un card bancar.

Totodată, bărbatul a sesizat faptul că persoane ar fi fost efectuate operațiuni de retragere de numerar, în valoare totală de 27.000 de lei, de la bancomate situate în municipiul Medgidia.

Din cercetări a reieșit faptul că retragerea sumei de bani a fost posibilă, întrucât pe spatele cardului bancar era scris PIN-ul acestuia.

În urma investigațiilor efectuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au depistat 3 persoane (un bărbat și 2 femei), cu vârste cuprinse între 26 și 65 de ani, toate din municipiul Medgidia, bănuite de comiterea faptei.

În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul B.J.P.T. Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Medgidia, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri.

În urma probatoriului administrat în cauză, cei 3 au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, iar față de femeia de 26 de ani a fost luată măsura controlului judiciar”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button