Eveniment

Unul dintre criminalii din Gara Bartolomeu respins la eliberare de Tribunalul Gorj

Condamnatul Auraş Văduva, aflat la Penitenciarul Târgu Jiu, a cerut eliberarea condiționată. Tribunalul Gorj a respins joi cererea. A admis însă ca solicitarea sa fie repusă în discuție iar după data de 18 septembrie. Deținutul și-a ispășit pedeapsa pentru omor după ce a fugit, inițial, din țară. Respectivul, pe 11 august 2011, alături de membri ai clanului Mogoşoaia, a ucis un bărbat în Autogara Bartolomeu din Braşov.

Bărbatul a fost depistat în Anglia. Mai precis, un an mai târziu, o escortă a Poliţiei Române l-a preluat din Marea Britanie pe Auraş Văduva. Individul a fost preluat apoi de poliţiştii braşoveni și a fost prezentat în faţa instanţei de judecată pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Pe numele acestuia, Tribunalul Braşov a emis, la data de 27 septembrie 2011, un mandat de arestare preventivă pentru omor calificat, iar la data de 11 noiembrie 2011 a fost emis un mandat european de arestare.

„În sarcina acestuia, instanţa de judecată a reţinut că, la data de 11 august 2011, a participat la uciderea unei persoane, într-o autogară din Braşov. Acesta, în complicitate cu alte patru persoane, i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu diferite obiecte contondente, cauzându-i leziuni traumatice care au condus la deces.Văduva Auraş face parte din categoria celor mai căutate persoane”, se precizează într-un comunicat de presă remis, în 2012, de IGPR.

„Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în data de 11.08.2011, în jurul orelor 19,00, în Autogara Bartolomeu din municipiul Braşov, cei cinci inculpaţi au aplicat victimei P.A. mai multe lovituri cu obiecte tăietor-înţepătoare, cuţite, şi corpuri contondente, bâte, coş gunoi, pumni şi picioare, producându-i leziuni traumatice care condus la decesul acesteia”, precizau procurorii la vremea respectivă. Întors din Franţa, bărbatul care a căzut sub loviturile de cuţit ale atacatorilor s-a certat în autocar cu unul dintre suspecţi. Acesta şi-a chemat în autogara Bartolomeu fraţii şi tatăl, special pentru a-l omorî pe bărbatul de 30 de ani. Atacatorii au tăbărât peste victimă cu o bâtă de baseball şi cu mai multe cuţite şi au dat unde au nimerit. În total, 13 lovituri de cuţit i-au adus moartea victimei.

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *