Ultima oră

Val de aer fierbinte din Africa înaintează spre România

Mai multe regiuni din Europa Occidentală sunt afectate în continuare de un val de aer fierbinte venit din Africa.

Agenţia meteorologică din Franţa a comunicat că temperaturile ar putea ajunge până la 43 de grade Celsius în anumite zone, depăşind cu mult cele mai mari valori înregistrate vreodată în luna iunie.

Un val de caniculă va lovi de săptămâna viitoare România, Grecia şi Bulgaria, avertizează meteorologii.

În unele regiuni din nord-estul Spaniei, temperaturile au ajuns la valori similare, iar acolo au fost emise alerte de tip cod roşu. Episodul de caniculă, care afectează şi Franţa şi Italia, ar urma să se încheie duminică, graţie unei mase de aer mai rece venită din vest, potrivit AEMET.

Spania, care a înregistrat în acest an cea mai călduroasă lună mai de la începutul secolului, potrivit agenţiei sala naţionale de meteorologie, a traversat deja patru episoade de temperaturi ridicate extreme în ultimele 10 luni, inclusiv valul actual de căldură.

În Franţa cea mai timpurie caniculă din istorie în Hexagon, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius şi zeci de departamente plasate sub cod portocaliu.

Valul de căldură provoacă probleme şi în Belgia, unde temperaturile de 35 de grade Celsius au dus la instituirea codului portocaliu în mai multe regiuni, iar la Berlin, în Germania, pompierii au fost scoşi ca să răcorească străzile oraşului cu jeturi de apă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button