Dezvăluiri

Veriga dintre show-ul erotic de la Psihiatrie și ancheta declanșată după infectarea cu SARS-CoV-2 a 15 pacienți! Medic din secție, confirmat cu COVID-19! Ce spune Vienescu!

În urmă cu exact doi ani, imagini cu bolnavi aproape dezbrăcaţi, filmaţi în timp ce se sărutau şi se atingeau lasciv printre un grilaj din Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu au șocat întreaga țară. Cea care a filmat scenele erotice a fost sancționată și cam atât, doar era fiica vitregă a managerului din acea vreme, Gigel Capotă. În aceste zile, un nou scandal, are loc la Psihiatrie, iar protagoniștii sunt, oarecum aceeași. Toți pacienții cu afecțiuni psihice internați în secție au fost confirmați cu COVID-19, iar mai bine de 24 de ore, internările au fost suspendate la Psihiatrie. După ce, inițial, au fost infectați cu SARS-CoV-2, trei angajați, zilele trecute, un medic din secție a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Mai multe nereguli din secție, prezentate, în exclusivitate de gorjonline.ro, sunt verificate acum de o comisie constituită la nivelul SJU, numai că cercetarea se diluează pe zi ce trece, se încearcă mușamalizarea unor aspecte extrem de grave, iar finalul e previzibil: presa a exagerat și nu există niciun vinovat.

Internările în secția de Psihiatrie…

… a SJU au fost suspendate, joi, când focarul de infectări cu SARS-CoV-2 atinsese deja toți pacienții și trei dintre salariați și urma să se facă o dezinfecție a tuturor spațiilor, urmând ca vineri, la orele 12,00, secția să redevină funcțională.

”Nu toți care au venit s-au infectat în spital. Au venit pacienți suspecți, care după ce s-au testat s-a dovedit că sunt pozitivi”, a declarat managerul spitalului, Dumitru Vienescu, la Tele3.

15 pacienți au fost transferați la alte spitale din țară, iar dintre cei trei salariați, unul era deja internat la Boli Infecțioase și alți doi, în izolare la domiciliu.

Chiar în ultima zi a săptămânii a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 și unul dintre medicii de la Psihiatrie, iar ancheta epidemiologică se desfășoară greoi, pentru că unii salariați ai secției nu spun adevărul.

Adevărul ascuns și în cercetarea disciplinară…

…sau cel puțin asta e concluzia preliminară, după ce la audieri au ajuns doar o parte din personalul secției, în așa fel încât medicul șef, Ana Maria Câmpeanu și asistentul șef, Simena Cucu, să fie scoase imaculate.

Gorjonline.ro a prezentat unele informații în legătură cu faptul că soluțiile dezinfectante erau ținute sub cheie de asistenta șefă, că la Psihiatrie goangele au găsit mediul propice pentru crește sănătoase și că muncitorii necalificați erau cei care serveau masa bolnavilor din secție, deși nu aveau examen coproparazitologic, iar acest lucru contravine ROF.

Managerul Vienescu a afirmat, inițial, că va lua măsuri drastice și se poate ajunge și până la demiterea celor responsabili, însă în ultimele declarații a îndulcit tonul. ”Aștept un raport și, după ce voi avea acel raport să dispun măsurile pe care le-am și declarat în presă. Măsurile vor fi în funcție de gravitatea faptelor care sunt stabilite prin raport, dar așa cum am spus se poate ajunge și până la demiterea din funcție”, a spus Vienescu.

”Fotografa” show-ului, în vizită la Psihiatrie

La finele săptămânii trecute, ancheta administrativă trebuia finalizată și pusă batista pe țambal, numai că, în urma dezvăluirilor din gorjonline.ro, se mai trage un pic de timp.

Ce s-a întâmplat? Sunt două chestiuni extrem de importante în tot acest scandal al infectărilor pacienților și personalului din secție: lipsa dezinfectanților și ziua când unul dintre infirmieri a sunat-o pe asistenta șefă Simena Cucu să-i pună la dispoziției soluțiile respective pentru a dezinfecta secția, însă aceasta ajunsese acasă și nu s-a mai deranjat să revină la spital și vizita în secție a fiicei vitrege a lui Capotă, cea care a filmat show-ul erotic din urmă cu doi ani.

Trebuie reamintit faptul că, la momentul la care i-a filmat pe bolnavii cu afecțiuni psihice la Psihiatrie, fiica vitregă a ex-managerului era registrator în acea secție. Aceasta a fost sancționată disciplinar cu diminuarea salariului pentru trei luni, la scurt timp după acel incident, iar în prezent este registrator la laboratorul pentru testarea COVID-19, aflat în vecinătatea Secției Psihiatrie, așa că, din când în când își vizitează foștii colegi. Sau mai bine zis fostele colege impuse pe funcții de tatăl său, în vremea în care conducea spitalul, cum este, de altfel, și asistenta șefă, Simena Cucu.

Culmea este că, până joi, în fața comisiei ajunsese numai personalul aflat în cercul de relații și interese al tandemului Câmpeanu – Cucu, care a negat că asistenta șefă ține sub cheie dezinfectanții și nici n-au văzut-o în secție pe fosta lor colegă Diana Pușcaș. Problema e că unii nici nu fuseseră la serviciu în acea zi, așa că nici nu aveau cum s-o vadă, dar pentru a îngroșa dosarul și a justifica, oarecum, că a audiat personalul din secție, cu scopul clar de a absolvi de orice vină tandemul Câmpeanu – Cucu, comisia a îndosariat declarații fără nicio valoare de adevăr.

”Nu vă înțeleg cu aceste amenințări, eu nu cred că există așa ceva. Am văzut și acea afirmație cum că directorul de îngrijiri ar avea anumite legături cu anumit personal din secție, iar ca să elimin orice suspiciune, vom schimba directorul de îngrijiri din comisia de cercetare. Vă promit că tot personalul din cadrul secției Psihiatrie va da o declarație, sau notă de relații cu privire la ce s-a întâmplat în secție”, a conchis Dumitru Vienescu.

Promisiunea managerului SJU că va fi audiat tot personalul de la Psihiatrie și că directorul de îngrijiri, Claudia Motea, va fi schimbată din comisie, poate constitui o garanție că subiectivismul comisie va fi diminuat, însă dacă la finalizarea cercetării nu vor fi indicați vinovații și măsurile ferme vor lipsi, angajamentul lui Vienescu va fi lipsit de conținut, iar SJU Tg-Jiu mai bifează o anchetă administrativă mușamalizată la mare meserie.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button