Dezvăluiri

Veste bună pentru mineri. Condițiile deosebite de muncă, PRELUNGITE. DEPUTAT PNL: Am intuit că legea de reducere a vârstei de pensionare NU se va aplica

Condițiile de muncă deosebite la Complexul Energetic Oltenia au fost prelungite, printr-o ordonanță de urgență de guvern, până în septembrie 2023.

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a anunțat, marți, pe pagina de socializare, că guvernul a emis ordonanța de urgență prin care condițiile deosebite de muncă au fost prelungite până în luna septembrie 2023. Pentru prelungirea condițiilor deosebite de muncă deputații PNL de Gorj depuseseră și un proiect de lege, care se află pe circuit în Parlament. “Era un proiect de lege pe care l-am inițiat împreună cu Dan Vîlceanu, dar existând această oportunitate de a emite ordonanță, este mult mai util și mai rapid. OUG este în vigoare, pentru că a fost publicată în Monitorul Oficial”, spune deputatul Gheorghe Pecingină. Liderii sindicali care au protestat timp de 6 luni pentru reducerea vârstei de pensionare au fost, marți, la discuții la Ministerul Muncii pentru a găsi o soluție privind aplicarea actului normativ. Deputatul Gheorghe Pecingină spune că dar lucrările vor începe anul viitor, spune dar lucrările vor începe anul viitor, spune dar lucrările vor începe anul viitor, spune dar lucrările vor începe anul viitor, spune dar lucrările vor începe anul viitor, spune că situația se va tranșa în instanțele de judecată. “ Noi am intuit că legea nu se aplică, de aceea am făcut o lege pentru prelungirea condițiilor deosebite de muncă”, a conchis parlamentarul PNL. Gheorghe Pecingină acuză că deputatul USR-PLUS Radu Miruță este “ autorul moral al dezastrului” și că a vrut să “ bifeze capital electoral, bătându-și joc de speranțele minerilor și energeticienilor”, făcând o lege a reducerii vârstei de pensionare în minerit care nu este aplicabilă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button