Politică

Viceprimar PNL, la Târgu-Jiu? Ce spune Romanescu

Primarul PSD al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, nu exclude varianta ca liderii de la București să-i impună un viceprimar de la PNL, în mandatul 2024-2028.

Partidul Social Democrat nu a obținut majoritatea în Consiliul Local Târgu-Jiu, în urma alegerilor din 9 iunie. Social-democrații vor trebui să facă o alianță și să cedeze un post de viceprimar.

Numele președintelui Partidului Verde, Adrian Tudor, este cel mai vehiculat pentru a ocupa unul din scaunele de viceprimar.

Pe de altă parte, și AUR Gorj speră să-l obțină. Primarul PSD al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, nu exclude, însă, varianta ca liderii de la București să-i impună un viceprimar de la PNL, în mandatul 2024-2028.

“S-o fi discutat ceva la nivel național(nr. la AUR) sau poate dumnealor or fi discutat cu alte formațiuni politice. Ce vă pot eu confirma este faptul că, cel puțin în ceea ce mă privește, până în acest moment, și vreau să fiu corect, nu am avut nicio discuție cu vreun reprezentant al acestei formțiuni politice. De aceea, la primele mele declarații pe care le-am dat după ce s-au finalizat alegerile, am spus foarte clar că luăm în considerare orice variantă. Cu adevărat, singura variantă posibilă care, din punctul meu de vedere, era exclusă o alianță cu PNL, în rest, orice altă variantă este posibilă. Am lăsat această rezervă tocmai determinat de faptul că se pot purta negocieri la nivel național, iar dacă PSD va avea anumite negocieri la nivel național, din acel moment, acele protocoale sau ce se vor încheia la nivel național vor fi respectate și de către organizațiile interne ale PSD. Dacă se va lua o hotărâre de către structura centrală, fiecare organizație a PSD sunt sigur că va respecta acea hotărâre. De aceea, am lăsat acele rezerve în privința majorității care se va construi la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Cel puțin pe plan local, în ceea ce mă privește pe mine și echipa pe care o coordonez, până în acest moment, nu a fost niciun fel de discuție”, a precizat edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *