Ultima oră

Vine vremea rea: Data exactă când va ninge în București (AccuWeather)

A sosit luna octombrie, dar vremea rămâne caldă, amintindu-ne de sezonul estival. Cu toate acestea, pe măsură ce trec zilele, conștientizăm că se apropie iarna și că primii fulgi de zăpadă nu vor întârzia să cadă.

Meteorologii de la AccuWeather spun că în Capitală va ninge mai devreme decât în alți ani, conform Gândul.ro.

AccuWeather, un site specializat în prognoze meteo și care furnizează informații despre starea vremii în întreaga lume, a pregătit recent prognoza pentru iarna aceasta și a stabilit data exactă la care bucureștenii vor experimenta primii fulgi de zăpadă.

Conform datelor oferite de meteorologii de la AccuWeather, în București se va înregistra prima ninsoare în data de 19 noiembrie. Aceasta va fi însoțită de ploaie începând de la început, iar temperatura minimă în Capitală va ajunge la -4 grade Celsius, în timp ce maxima zilei se va situa în jurul a 6 grade Celsius.

Pe o altă notă, chiar dacă temperaturile actuale sunt mai ridicate decât media pentru această perioadă, meteorologii avertizează că ar trebui să ne pregătim pentru o tranziție către o adevărată vreme de toamnă în viitorul apropiat.

„Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată.

Sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim”, a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *