Ultima oră

Volkswagen pleacă din Turcia! Unde se mută fabrica

După ce, inițial, grupul auto Volkswagen voia să producă mașinile Passat și modelul premium Skoda Superb în Turcia, marți, acesta a anunțat că va muta întreaga producție la fabrica sa din Bratislava, în Slovacia.

Investiţia grupului german va fi mult mai ridicată decât se aştepta premierul Igor Matovič. În iulie, Executivul de la Bratislava a semnat un memorandum cu reprezentanţii VW, sugerând o investiţie de 500 de milioane de euro, dar recentele informaţii indică o investiţie de un miliard de euro. Suma a fost menţionată de Herbert Diess, directorul general al Volkswagen, într-un interviu acordat revistei germane Automobilwoche. El a confirmat majorarea producţiei la fabrica din Slovacia. În iulie, Volkswagen a anunţat că renunţă la planurile anterioare care vizau construirea unei noi uzine în Turcia, ca urmare a scăderii semnificative a cererii pentru autoturisme noi în contextul pandemiei de coronavirus.

România a fost printre locațiile analizate
Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de oraşul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producţie de 300.000 de vehicule. Facilitatea de producţie în valoare de 1,3 miliarde euro urma să construiască modele Volkswagen Passat şi Skoda Superb, începând din 2022, conform publicației The Slovak Spectator. Presa slovacă susţine că printre motivele pentru care VW a ales Slovacia se află măsurile de stimulare a investiţiilor promise de Guvern şi promisiunea autorităţilor de la Bratislava de a construi o instituţie care să-i pregătească pe angajaţi şi să le îmbunătăţească competenţele.

Volkswagen este pe locul 4 în lume la producția automobilelor
Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. În anul 2010 livrările Volkswagen au urcat cu 13,7 % la 7,14 milioane de automobile și SUV-uri, nivel record în istoria grupului. Compania este al treilea mare producător mondial după Toyota (cu 8,41 milioane de unități) și General Motors (cu 8,39 milioane de unități vândute). Grupul Volkswagen este ca mărime al patrulea grup de producători de automobile din lume, după GM, Toyota și Ford.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *