Dezvăluiri

Vor demara procedurile de contractare a materialelor și lucrărilor necesare construirii noii centrale pe gaze naturale de la Ișalnița

Societatea joint-venture de proiect CCGT Power Ișalnița SA, deținută de Complexul Energetic Oltenia și de producătorul de aluminiu Alro Slatina, se pregătește să demareze procedurile de contractare a materialelor și lucrărilor necesare construiri noii centrale pe gaze naturale cu putere instalată de 850 MW de la Ișalnița, parte a planului de restructurare și decarbonare.

Acționarii au dat undă verde pentru inițierea licitației de selecție a contractorilor care vor ridica centrala electrică în ciclu combinat. Valoarea totală a investiției este estimată la 2,518 miliarde lei, jumătate din sumă urmând a fi acoperită printr-o finanțare nerambursabilă UE din Fondul de Modernizare, pentru care contractul a fost semnat în februarie cu Ministerul Energiei.

Termenul de punere în funcțiune a noii centrale este finalul lunii mai 2027. Unitatea va înlocui grupurile 7 și 8 de la Ișalnița, ambele pe cărbune, cu o capacitate de 315 MW.

Acționarul majoritar al CCGT Power Ișalnița este CE Oltenia, cu 59,9% din capital, restul de restul de 40,1% din acțiuni fiind în posesia Alro.

CE Oltenia mai are parteneriate cu OMV Petrom și cu Tinmar, pentru construirea de noi centrale electrice.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *