Ultima oră

Vouchere de 15.000 de lei, acordate tinerelor familii


Programul naţional pentru creşterea natalităţii continuă şi anul viitor, proiectul de HG în acest sens fiind pus în dezbatere publică, a anunțat vineri seară Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a pus în transparență decizională proiectul de Hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului Social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”, se arată în mesajul ministerului

Succesul imens de care s-a bucurat programul anterior și numeroasele solicitări ale potențialilor beneficiari înscriși deja pe o listă de așteptare, impune continuarea derulării proiectului și în anul 2024, cu dublarea numărului de beneficiari, de la 10.000 la 20.000 de beneficiari/an.
Sursa citată spune că sprijinul se acordă sub forma a două vouchere pe suport de hârtie, în cuantum de 15.000 de lei.
Astfel, un voucher în valoare de 5.000 de lei va fi destinat achiziționării de medicamente specifice, iar al doilea voucher, în suma de 10.000 de lei, va fi folosit pentru achitarea procedurilor medicale prescrise.

„La începutul lunii noiembrie 2023, la nivelul MFTES au fost raportate 150 de sarcini în evoluție, iar în urma finalizării procedurilor medicale, au fost înregistrate trei nașteri”, a conchis ministerul Familiei.
Sursa: bugetul.ro

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *