Ultima oră

Vouchere de Paște pentru români! Ce angajați primesc 300 de lei în plus la salariu

Mulți angajați din România vor primi, anul acesta, tichete cadou pentru Paște în valoare de 300 de lei.

Este vorba despre tichetele de 300 de lei pe care firmele le pot oferi angajaților sub mai multe forme. Fie ca tichet cadou, fie sub formă de cadou în bani sau bunuri.

Angajatorii nu vor plăti taxe la ANAF pentru aceste cadouri. Doar în cazul în care suma depășește 300 de lei, atunci vor fi nevoiți să plătească impozit pe sumele oferite.

Tichetele cadou sunt bilete de valoare acordate ocazional angajaților proprii pentru cheltuieli sociale.

Este interzisă acordarea de tichete cadou altor categorii de beneficiari decât angajaților proprii.

Așadar, prin modificările aduse legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, se interzice acordarea de tichete cadou altor categorii de beneficiari decât angajaților proprii pentru cheltuieli sociale.

Potrivit Codului fiscal, în cazul cadourilor în bani și/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depășește 300 de lei:

• cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;

• cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;

• cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

În condițiile de mai sus, aceste venituri nu se cuprind în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii (CAS, CASS și CAM), informează ANAF.

Partea care depășește valoarea maximă de 300 de lei, reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii si contribuții sociale obligatorii (CAS, CASS și CAM).

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *