Ultima oră

Vouchere de vacanţă 2023. PNL vrea tichete de vacanță plătite de stat pentru angajații din mediul privat

Sunt neînțelegeri între PSD și PNL pe munca depusă de români. PNL vrea tichete de vacanță plătite de stat pentru angajații din mediul privat. Proiectul a ajuns deja pe masa premierului.

Parlamentari PNL îi cer premierului Nicolae Ciucă să acorde tichete de vacanță pentru toți angajații din mediul privat. De acest cadou al liberalilor ar urma să beneficieze aproximativ 4,2 milioane de angajați care lucrează în mediul privat.

Premierul Nicolae Ciucă nu i-a descurajat pe parlamentarii liberali și a spus că ar putea să susțină această propunere. Trebuie să spunem însă că decontarea se va face din fondul pentru asigurări sociale.

Impactul bugetar este unul considerabil, aproximativ un miliard de euro. Cei din Partidul Național Liberal cer această modificare a legii, astfel încât să beneficieze și angajații din privat de aceste tichete de vacanță și susțin că PSD a supraimpozitat munca în România.

Mai exact, liberalii sunt nemulțumiți de propunerea PSD, care a avut câștig de cauza, aceea de a modifica codul fiscal astfel încât să fie impozitate contractele part-time la nivelul salariului minim pe economie.

De asemenea, tot liberalii i-au transmis premierului că în România munca este suprataxată. 41 %, atât oprește statul, în timp ce în Uniunea Europeană acest procent ajunge la 26 %. Liberalii cer premierului chiar să emită o ordonanță de urgență în acest sens.

România este însă în procedură de deficit excesiv și este puțin probabil ca această lege să intre în vigoare.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *