Dezvăluiri

Vrea contracte pe perioadă nedeterminată pentru noii angajați din bazinul Rovinari. Lider: Trebuie găsite soluții

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, speră ca șefii Complexului Energetic Oltenia să le facă măcar noilor angajați din bazinul Rovinari contracte pe perioadă nedeterminată.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia urmează să prelungească din nou contractele celor 1800 de angajați încadrați pe perioadă determinată în cadrul companiei, în anul 2022, pe fondul cererii de energie generată de războiul din Ucraina. De la 1 iulie, ar putea fi prelungite cu încă 6 luni.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, susține, însă, că, la un moment dat, a existat o propunere ca perioada de prelungire să fie mai mare. Liderul SMEO speră ca șefii Complexului Energetic Oltenia să le facă măcar noilor angajați din Bazinul Rovinari contracte pe perioadă nedeterminată pe motiv că termocentrala din zonă va avea viața cea mai lungă, potrivit planului de restructurare a companiei.

“Cred că, până la urmă, colegii mei mineri și energeticieni care sunt în această situație vor găsi și dumnealor liniștea asta pe care o așteaptă de ani de zile. Și, cel puțin eu, ca reprezentant al dumnealor pe zona Rovinari, pentru că eu vorbesc în numele zonei pe care o reprezint, nu pot să vorbesc despre alte zone, le transmit că suntem alături de dumnealor, că le înțelegem importanța pe care o au în buna desfășurare a muncii atât în Termocentrala Rovinari, cât și în Bazinul Rovinari și că vom face tot ce depinde de noi ca zona Rovinari să reziste și poate rezista doar cu dumnealor în interiorul nostru pe o perioadă mai îndelungată de timp. A fost o propunere, acum câteva luni, la București, să le facă pe o perioadă mai îndelungată pentru a putea să aibă și dumnealor o siguranță cât de cât a zilei de mâine. Așteptăm în continuare ca directoratul să fie deschis la această propunere și nu cred că nu o să fie deschis să prelungească contractele colegilor mei care sunt în această situație și eu cred că trebuie să găsească soluțiile să le prelungească și pe o perioadă mai îndelungată. Până la urmă, trebuie găsite soluțiile să le transforme pentru zona care va rămâne în activitate ani mulți de acum încolo, și eu cred că Bazinul Rovinari va rămâne ani mulți de aici încolo, să le transforme, totuși, în perioadă nedeterminată”, a conchis liderul sindical.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *