Actualitate

Vrea să atragă fonduri europene pentru un aparat de TESTARE COVID

Directorul spitalului din Motru, Alin Efrim, se gândește să facă un proiect prin intermediul căruia să atragă bani europeni pentru dotarea unității medicale cu un aparat de testare a coronavirusului.

Ca și alte spitale din județ, și cel la Motru este plin de persoane confirmate cu COVID-19. În unitatea medicală erau, miercuri, internați 21 de pacienți. Alin Efrim spune că ar mai fi nevoie și de personal medical. Problema este că se găsesc greu cadre medicale cu experiență care să trateze bolnavii pe perioadă determinată. „În acest moment, avem și suspecți și 4 confirmați. 21 de pacienți internați în compartimentul de covid, dintre care, 4 confirmați, așteptăm să vedem dacă se transferă sau nu către spitalele de suport covid. Avem până la 26 locuri pentru pacienții cu coronavirus. Ar mai fi nevoie de personal, problema este că nu găsim, în acest moment, personal cu experiență. Dacă angajăm, acum, personal care nu a lucrat niciodată în spital, nu putem să avem pretenții că se descurcă. Pe parte medicală, e greu să găsim medici care să dorească să vină. Vă dați seamă că toți medicii sunt angajați undeva și nu vin la Motru, la un spital Județean, poate, vor să plece de la un spital mai mic. Nu o să vină niciun medic în perioada asta, mai ales că este o perioadă de 6 luni. Nimeni nu-și părăsește locul de muncă să vină într-un spital pentru 6 luni”, a declarat managerul spitalului din Motru.

Demersuri pentru un aparat de testare a COVID

Alin Efrim spune că încearcă să cumpere un aparat de testare a coronavirusului cu bani europeni, însă unitatea medicală trebuie să îndeplinească mai multe condiții. „Încercăm să cumpărăm un aparat de testare covid, dar sunt mai multe condiții pe care trebuie să le îndeplinim, de la spațiu, cu autorizări, cu construcția unei clădiri noi. Ne interesăm, sunt proceduri care durează mai mult timp și sume mari de bani. Deocamdată, încercăm să vedem dacă putem să prindem un proiect pe fonduri europene. Lucrăm la un proiect pe fonduri europene pentru covid. Sunt fonduri pentru spitale pentru a se pregăti în lupta pentru epidemia de covid și încercăm să prindem și un astfel de aparat pe proiectul respectiv”, a conchis Efrim.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close