Ultima oră

Vremea se strică și mai tare în România! Urmează frig, ploi și ninsori

După un weekend în care a nins în România, și în care viscolul și ninsorile au făcut prăpăd în mai multe zone ale țării, vremea se încălzește puțin. Însă, de la jumătatea săptămânii, temperaturile scad simțitor.

Potrivit IGSU, județele afectate au fost: Argeș, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Hunedoara, Ilfov, Iași, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

În zilele de sâmbătă și duminică, vremea rea a cuprins mai multe zone din centrul, sudul și estul țării, perioadă în care pompierii au acționat pentru degajarea a 411 copaci, 50 de elemente de construcție și 19 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil. În urma acestor evenimente, aproape 60 de autoturisme au fost avariate.

Pe lângă situațiile generate de intensificările vântului, precipitațiile au produs inundații punctuale, pompierii acționând în 14 cazuri pentru evacuarea apei din clădiri, curți, subsoluri sau de pe străzi.

Vreme mai caldă luni și marți
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, luni și marți temperaturile cresc, dar nu foarte mult.

Prognoza meteo în țară
La această oră, cerul este mai mult senin în regiunile sudice și prezintă înnorări în restul țării. La această oră sunt precipitații sub formă de ninsoare în jumătatea nordică a Moldovei, mixte în Maramureș și nordul Transilvaniei, predominant ninsori la munte, iar în sudul Transilvaniei pe alocuri ploi slabe. Vântul prezintă intensificări în Carpații Meridionali, în special în grupa vestică unde rafalele depășesc 80…90 km/h, iar în restul teritoriului suflă slab și moderat. La ora 9 se înregistrau valori termice cuprinse între -3 grade la Titu și 11 grade la Calafat.

Astăzi, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, dar mai semnificativ în sud-vest și sud, unde va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului și variabil în rest. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în Maramureș și local în Moldova și Transilvania, iar pe arii restrânse în Crișana și Banat și cu totul izolat în celelalte regiuni, va ploua. La munte precipitațiile vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70…80 km/h în Carpați Meridionali și în Carpații de Curbură viscolind zăpadă depusă în zilele precedente, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sud-vest și centru. Temperaturile maxime vor fi de la 2 grade în nordul Moldovei, până spre 16…18 grade în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei. Dimineața izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo în București
La această oră cerul este variabil, vântul slab, iar la ora 9 se înregistrau 0 grade la Băneasa și 1 grad la Filaret și Afumați.

Astăzi, vremea se va încălzi față de ziua precedentă, astfel că valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade.

De miercuri, vremea se strică din nou
Potrivit meteorologilor, începând de miercuri, vremea se răcește din nou. Joi, temperaturile vor fi cuprinse între 0…9 grade Celsius în majoritatea zonelor țării.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *