Politică

Weber, reacție la acuzațiile de fraudare: Văd un semn de disperare!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, vede un soi de “disperare” la liberalii gorjeni după rezultatul alegerilor locale din 9 iunie.

Liderul social-democraților gorjeni a reacționat după ce liderii PNL Gorj, senatorul Ion Iordache și candidatul la Primăria Târgu-Jiu, Iulian Popescu, au spus că ar trebui renumărate voturile în municipiu. Deputatul Mihai Weber consideră că și așa liberalii au luat“ mult mai multe voturi decât își puteau imagina”, la alegerile locale de duminică. În plus, afirmă că dacă vor cere renumărare voturilor la Târgu-Jiu, s-ar putea constata că numărul de voturi să fi fost mult mai mic decât cel anunțat în spațiul public.

“Eu nu văd decât un semn de disperare. Eu cred că și așa au luat mult mai multe voturi decât își puteau imagina, în condițiile în care știu foarte bine care e percepția oamenilor despre această formațiune politică și despre celelalte formațiuni politice. Eu vreau să vorbesc doar despre formațiunea pe care o reprezint. Avem un scor foarte, foarte bun. Comparativ cu 2020, scorul este unul mult mai mare. Pe lângă cele 43 de localități cu care am plecat la drum, în 2023, în momentul de față, avem 50 de localități și municipiul Târgu-Jiu, foarte important. Deci, am cam câștigat pe linie și cu o majoritate clară și în consiliul județean. Nu știu de ce doresc lucrul ăsta, pentru că știți cum este, eu cred că ei au aplicat și alte metode. Eu am văzut chiar președintele formațiunii și chiar și cel care a candidat la primăria Târgu-Jiu, Iulian Popescu, sunt oarecum în top național în ceea ce privește investițiile financiare făcute în rețelele online. Sunt date oficiale. Fiind în top național, vă dați seama de ce resurse financiare au dispus și le-au aruncat în joc în această competiție. Mă gândesc că, investind așa de mulți bani, au avut și pretenții să și aibă un scor deosebit. Știu că, până în ultima clipă, ei se vedeau și câștigători, domnul Iordache câștigător al Consiliului Județean, iar domnul Iulian Popescu, ca și primar al primăriei municipiului Târgu-Jiu, dar asta este, ăsta este jocul în politică. Intri în joc, nu tot timpul câștigi, nu tot timpul calculele tale se și pliază pe dorința electoratului, vorbesc politic, ca și număr de voturi. Dacă vor să facă, să facă tot ceea ce cred de cuviință, dar s-ar putea ca numărul de voturi să fie mult mai mic”, a conchis Mihai Weber.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *