Politică

Weber, șocat de declarațiile lui Iordache. Ce l-a deranjat pe liderul PSD Gorj

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, spune că l-au șocat declarațiile făcute de senatorul PNL Ion Iordache în ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia.

Mihai Weber vine cu critici la adresa lui Ion Iordache după tragedia de la Cariera Jilț Sud. Deputatul PSD este deranjat că, în urmă cu o săptămână, liderul PNL Gorj a spus că este un lucru bun că PSD n-a condus Complexul Energetic Oltenia, în ultimii ani, pentru că ar fi dus compania la faliment. Președintele PSD Gorj spune că l-au șocat aceste declarații. “Pe mine mă șochează declarațiile făcute de anumiți lideri PNL în ceea ce privește această unitate economică. În primul rând, s-a întâmplat o tragedie și primul gând este de a trimite sprijin, condoleanțe celor afectați. Vorbim de vieți omenești și ăsta este lucrul care chiar ne doare, iar noi suntem datori toți să sprijinim și să susținem orice viață omenească. Condițiile de muncă din CEO nu sunt o noutate pentru unii sau alții, s-a discutat despre ele, de-a lungul timpului, am solicitat și un plan de investiții și sprijinirea cu echipamente și oamenii și salariile. M-au șocat declarațiile unui anumit lider care spunea că slavă Domnului că acum la conducerea CEO nu se află PSD, pentru că intra în faliment și că sunt necesare anumite investiții. Sunt de acord, dar ce s-a întâmplat până acum? Adică, acum, când s-a întâmplat o tragedie să luăm niște măsuri? De-a lungul timpului, trebuiau luate aceste măsuri. E o situație extrem de complicată pentru cei care au avut de suferit din cauza acestui incident și sper ca acest lucru să nu se mai întâmple în viitor” , afirmă președintele PSD Gorj.

„Corpul de control al ministrului trebuie să-și facă treaba”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că va trimite corpul de control la CE Oltenia după accidentul de muncă de la Cariera Jilț Sud. Mihai Weber spune că este bine că se vor face verificări. “Probabil că ministrul mai dorește încă un document și, acum, în condițiile date, se impunea și un control de la minister. Corpul de control trebuia să-și facă treaba și să vină aici să vadă care e situația, pentru că dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat e normal să existe controale acum, mai ales că e vorba de pierderea de vieți omenești și, atunci, lucrurile trebuie abordate cu maximă atenție. În mod normal, de asta am susținut tot timpul ca oamenii care, nu contează culoarea politică, care ocupă o poziție în directoratul acestei companii trebuie să fie oameni bine pregătiți, să aibă un background profesional ireproșabil, oameni care cunosc fenomenul, care știu ce se întâmplă în această unitate economică și care sunt din zonă și au lucrat în zonă. Deci, a veni cu tot felul de persoane care, până la urmă, poate au anumite abilități manageriale, dar dacă nu cunosc ce se întâmplă în zonă și până se familiarizează cu toate aceste date specifice producției de energie pe bază de cărbune, trece timpul pe care nu-l mai avem la dispoziție. Acum, directoratul trebuie să fie ocupate de persoane pregătite”, a precizat deputatul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *