Dezvăluiri

Zece brazi, tăiați abuziv din curtea școlii din Lelești! Arborii, transformați în scândură de un consilier

Cei zece brazi din curtea Școlii Gimnaziale din Lelești au fost tăiați abuziv, luna trecută, susține unul dintre consilierii din localitate care au și reclamat situația la Poliția Târgu Jiu. De altfel, în cauză s-a întocmit dosar penal și se fac cercetări deși reclamantul susține că brazii nu vor fi împodobiți de Crăciun ci ar fi fost deja transformați în scândură de către unul dintre consilierii PNL din Lelești, om de afaceri. Directoarea școlii nu ar fi fost de acord cu tăierea arborilor situați în curtea unității de învățământ.

„În urma sesizării unui localnic, din comuna Lelești, polițiști din cadrul Secţiei 1 Politie Rurală Târgu Jiu au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere și sustragere material lemnos”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Gorj la cererea gorjonline.ro. Reclamantul susține că l-ar fi întrebat și pe primar de ce s-au tăiat brazii, iar acesta i-ar fi răspuns că arborii ar fi fost tăiați pentru că erau un pericol și au fost transformați în scândură, care ar fi fost depozitată în depozitul Primăriei Lelești.
Consilierul Popeangă Silviu susține în schimb că brazii erau tineri și nu reprezentau niciun pericol pentru elevi sau pentru școală dar că ar fi fost tăiați doar pentru că alesul PNL din CL, care deține un atelier de tâmplărie, nu ar mai fi avut materie primă pentru afacerea sa.

Consilierul reclamant spune că a depus plângerea la poliția din municipiu dar că nu a văzut ca până în prezent polițiștii să fi verificat reclamația sa deși a trecut o săptămână și ceva de la depunerea plângerii. De fapt, consilierul l-a reclamat direct pe primarul de Lelești, Laurențiu Turcilă, că s-ar face vinovat de tăierea abuzivă a brazilor.

Poliția a deschis, deocamdată, dosar penal doar pentru faptă nu și pentru persoane.

Consilierul Popeangă așteaptă că poliția să găsească marca, deoarece arborii nu au fost marcați de Ocolul Silvic, în timp ce decizia tăierii brazilor nu s-a luat în CL, organism care este proprietarul acestor copaci.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *